Компас магнетима
Компас магнетима
Mahsulot detali

Магнетни компас је најстарији инструмент за навигацију и је вековима витални алат за навигатори на мору. Компас омогућава бродове да изабрани правац. Узимањем лежишта видљивих објеката са компасом, навигатор је такође могу да поправим бродске позиције на графикону.

Како функционише магнетни компас?

Магнетни компас ради јер је земља као велики магнет, окружен огромно магнетно поље. Земља има два магнетни полови које леже близу севера и југа Пољаци. Магнетно поље земље узрокује намагнетисане 'иглом' Гвоздени или целика да инвестирам у правцу север-југ позицији ако то виси из нит, или ако је запело кроз сламку или комад дрвета како плута у посуду са водом.


Колико је прецизан магнетни компас?

Не тако давно, као у 15 веку, Маринерса приметио да иглу за магнетни компас не показује прецизно да Земљина прави север. Цолумбус , на пример био свестан ово на његових путовања преко Атлантика у у 1490с. Уместо тога, игла чини угао са камп, а тај угао варира од места до места на Земљине површине. То значи да не постоји различитих варијација магнетног за различита места на земљи. Ове варијације су били под истрагом на познати XВИИ века путовање велики научник и астроном Едмонд Халлеy. То је мислио да у овом тренутку то је географска дужина брода пронађено по компасу варијацију, али ово је доказ да то није истина.


Како је варијација магнетног решили проблем?

Варијације не брини навигатори сада због увођења ћироскопски компас. Измислио је 1908. Ово се користи се врти ћироскоп која држи компас показује да не магнетном северном, али у Земљиној камп. За ротацију ћироскоп је у срцу и гyроцомпасс. Када једном ћироскоп се врти, показивање у истом правцу, без обзира на бродски уздигнуте кретања остаје.

Данас , брод било где у свету, са гаранцијом тачан положај уз помоћ сигнал са сателита у орбити. Међутим , сви навигатори и даље имати компас на броду. Трацy Едwардс, који му је славни јахта Дева у регати у 1989-90 Wхитбреад рунду-света, користи преласку (сателитска навигација) и нашао га је имао толико техничких проблема да она често користе магнетни компас уместо тога.Fikr-mulohaza