Алуминијумски никла Кобалт
Алуминијумски никла Кобалт
Mahsulot detali

Алницо магнетима, чине првенствено алуминијум, никл и Кобалт, развијене су 1940-их. Ова класа магнет остаје жељени материјал због то је одлична температура стабилност, високе магнетног флукса густине и отпорност на корозију. Алницо магнети произведени су кроз процес ливење или синтеринг. Процеса ливења омогућава за магнет да буду произведени у замршене и сложене облике, које није могуће са другим магнетни материјали.

Одлична температура стабилност, висок резидуални индукциони и релативно високу енергију описали Алницо материјала, првенствено чине легура алуминијума, никл и Кобалт. Произведени су помоћу кастинг или синтеринг процес. Гипс магнети могу бити произведени у сложене облике, као што су потковице, није могуће са другим материјалима магнет. Синтерованим Алницо понуду незнатно ниже магнетних својстава али боље механичке карактеристике него бацила Алницо.

Бачене Алницо 5 се најчешће користи од свих гипс Алницо магнети. Овај материјал је кориштен у замљама у Ротирањем машинерију, метара, инструменти, осецајуци уређаји и држи апликације, пар имена.

Алницо је тешко и ломљиво. Не могу бити Експлозивни део мора уклопи или буљио.  тако бити испуњена од стране обичне методе. Рупе су обично цоред у ливнице и магнети су гурани близу коначну величину, а затим да заврши ситна да затворите толеранција.

Алницо има низак присилан сила, и лако размагнетисала ако не обавља се са бригом. За оптималне перформансе Алницо 5, магнетни дужине требало би отприлике 5 пута полу промер или еквивалентна пречника. На пример, пречник магнет 0.250" требало би око 1.00" дуго.

Због своје веће цоерцивитy, Алницо 8 се могу користити у краће дужине и облика диска.

Fikr-mulohaza